Jūsu privātums un datu aizsardzība mums ir ļoti svarīga. Pieņemam, ka pirms savu personas datu iesniegšanas esat izlasījuši šo paziņojumu un piekrituši datu apstrādei.

Šī privātuma politika ir tīmekļvietnei barintiesa.riga.lv (turpmāk tekstā – tīmekļvietne). Tīmekļvietnes privātuma politikas mērķis ir sniegt vispārīgu informāciju par Rīgas bāriņtiesas organizēto personas datu apkopošanu un apstrādi tīmekļvietnē.

Pārzinis personas datu apstrādei: Rīgas bāriņtiesa (Rīgas valstspilsētas pašvaldība), adrese: Tērbatas iela 69, Rīga, LV-1001, tālrunis 67037746, elektroniskā pasta adrese: bt@riga.lv, un e-adrese. Tīmekļvietnes datu apstrādātājs ir SIA “Codeart”, izmitinātājs tehniskajos resursos ir Rīgas digitālā aģentūra.

Personas datu aizsardzības speciālists: Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs, adrese: Dzirciema iela 28, Rīga, LV-1007, e-pasts: dac@riga.lv.

Personas datu apstrāde notiek, ievērojot Eiropas Parlamenta un Padomes 2016.gada 27.aprīļa Regulā nr.2016/679 ietvertajiem principiem par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula).

Jūsu personas datu apstrādes mērķis: tīmekļvietnē Jūsu personas dati tiks apstrādāti tīmekļvietnes lietošanas pieredzes un tās teicamas darbības nodrošināšanai, pašvaldības institūciju normatīvajos aktos noteikto pienākumu izpildei, sabiedrības informēšanas nodrošināšanai.

Sīkdatnes: Šī tīmekļvietne izmanto sīkdatnes, par to brīdinot tīmekļvietnes lietotājus un apmeklētājus mājas lapas logā ar paziņojumu. Lietojot šo tīmekļvietni, Jums ir iespēja pieņemt tīmekļvietnes sīkdatņu izveidošanu un iespēja attiekties no tīmekļvietnes sīkdatņu izveidošanas (ja vien Jūsu pārlūkprogramma nav iestatīta nepieņemt sīkdatnes). Jums jāņem vērā, ja atspējosiet noteikti nepieciešamās sīkdatnes, tīmekļvietne nevarēs darboties pilnvērtīgi.

  • Informācija par sīkdatnēm: sīkdatnes ir mazas burtu un skaitļu datnes, kas tiek lejupielādētas un saglabātas Jūsu datorā vai citā ierīcē (piemēram, viedtālrunī, planšetdatorā), un saglabātas Jūsu tīmekļvietnes pārlūkā apmeklējuma laikā. Tās var izmantot, lai sekotu līdzi, kādas lapas tīmekļvietnē apmeklējat, lai saglabātu Jūsu ievadīto informāciju, vai atcerētos Jūsu izvēles, piemēram, valodas iestatījumus tīmekļvietnes pārlūkošanas laikā.
  • Sīkdatņu veidošanas nolūks un tiesiskais pamats: šī tīmekļvietne, tāpat kā daudzas citas, izmanto sīkdatnes, lai palīdzētu uzlabot tīmekļvietnes lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās teicamu darbību. Sīkāk par nolūkiem skatiet tabulā, kur uzskaitītas sīkdatnes.

Apmeklējot šo tīmekļvietni, lietotājam tiek attēlots logs ar ziņojumu par to, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Ja Jūs akceptējiet sīkdatņu pieņemšanu, sīkdatņu izmantošanas tiesiskais pamats ir lietotāja atļauja izmantot noteiktas sīkdatņu kategorijas, un Jūs apstipriniet, ka esiet iepazinies ar informāciju par sīkdatnēm, to izmantošanas nolūkiem, gadījumiem, kad informācija tiek nodota trešajām personām.

Tiek izmantotas dažāda veida sīkdatnes, kas tiek izvietotas pēc noklusējuma (piemēram, "nepieciešamās" sīkdatnes), taču par atsevišķām sīkdatnēm, kas tiek izmantotas, mēs prasām Jūsu piekrišanu. Sniedzot piekrišanu sīkdatņu joslā, kas tiek parādīta, kad apmeklējat tīmekļvietni, Jūs izvēlaties, vai atļaujat izmantot noteiktas sīkdatņu kategorijas.

  • Sīkdatņu veidi un to pielietojums: mēs izmantojam divas sīkdatņu kategorijas, taču prasām lietotāju piekrišanu tikai vienai no tām. Jūs varat piekrist visām sīkdatņu kategorijām, vai tikai kādai no tām. Piekrītot kādai sīkdatņu kategorijai, Jūs sniedzat piekrišanu visām šajā kategorijā ietilpstošajām sīkdatnēm (skatiet detalizētu sīkdatņu sarakstu tabulās zemāk). Jūs jebkurā brīdī varat mainīt savas izvēles un atteikties no vai piekrist sīkdatnēm, par kurām tiek prasīta Jūsu piekrišana.

Nepieciešamās sīkdatnes ir būtiskas un tās Jums ļauj piekļūt dažādām tīmekļvietnes daļām. Šīs sīkdatnes tiek saglabātas Jūsu datorā, viedtālrunī, planšetdatorā vai citā ierīcē vietnes apmeklējuma un pārlūkošanas laikā vai noteiktā laika periodā. Tās tiek iestatītas, reaģējot uz Jūsu darbībām, kas ir uzskatāmas par pakalpojuma pieprasīšanu, piemēram, privātuma preferenču iestatīšana, pierakstīšanās vai veidlapu aizpildīšana. Šīs sīkdatnes ir nepieciešamas tīmekļa vietnes darbībai, tāpēc tās nevar izslēgt, un tādēļ lietotāja piekrišana šai sīkdatņu kategorijai netiek prasīta.

Personalizētās sīkdatnes dēvētas arī par apmeklētāju iestatījumu sīkdatnēm, ļauj atcerēties informāciju, lai lietotāji varētu piekļūt pakalpojumam ar noteiktiem nosacījumiem, kas atšķir viņu pieredzi no citu lietotāju pieredzes, piemēram, izvēlētā valoda, pieprasīto meklēšanas rezultātu skaits, pakalpojuma aspekts vai saturs atkarībā no pārlūkprogrammas un tās pieejamības konkrētajā reģionā, utt. Personalizētajām sīkdatnēm nav nepieciešama piekrišana, lai tās izmantotu tīmekļa vietnē, jo šīs sīkdatnes atbild par pakalpojumu, ko tiešā veidā pieprasa lietotāji (piemēram, ja izvēlas tīmekļvietnes valodu, noklikšķinot uz atbilstošās sadaļas tīmekļvietnē), bet ar nosacījumu, ka minētās sīkdatnes tiek izmantotas vienīgi šim nolūkam.

Analītiskās sīkdatnes ļauj uzskaitīt apmeklējumu skaitu un avotus, lai mēs varētu izmērīt un uzlabot savas tīmekļvietnes darbību. Tās mums palīdz saprast, kuras lapas ir visiecienītākās un kuras tiek izmantotas visretāk, kā arī to, kā apmeklētāji pārvietojas mūsu tīmekļvietnē. Ja atteiksieties no šo sīkdatņu izmantošanas, Jūsu apmeklējums netiks iekļauts mūsu statistikā, bet vienlaikus arī neierobežos Jūsu darbības mūsu tīmekļvietnē.

Mārketinga sīkdatnes nosaka citi uzņēmumi, kuru piedāvāto funkcionalitāti izmanto vai kuru funkcionalitāte ir saistīta ar tīmekļvietni. Šādas sīkdatnes var tikt saglabātas Jūsu ierīcē, no kuras pārlūkojat mūsu tīmekļvietni. Tās tiek izmantotas, lai sekotu līdzi apmeklētājiem tīmekļa vietnēs, un tās izmanto, lai mērītu reklāmas kampaņu efektivitāti un piedāvātu lietotāja paradumiem un interesēm atbilstošas reklāmas.

 

Mūsu tīmekļvietnē barintiesa.riga.lv lietoto sīkdatņu saraksts

Nepieciešamās sīkdatnes – šīs sīkdatnes nodrošina tīmekļvietnes korektu darbību, nodrošinot tās pamata funkcijas. Tīmekļvietne bez šīm sīkdatnēm nevarēs pareizi funkcionēt.

Nosaukums Nolūks Glabāšanas termiņš
cookiebot Sīkdatni izmanto, lai noteiktu, vai apmeklētājs ir piekritis sīkdatņu lietojumam 1 gads
RB_SESS Tīmekļa vietnes barintiesa.riga.lv sīkdatne, kas atbild par lietotāja sesijas nodrošināšanu šajā tīmekļa vietnē 1 diena

 

Mārketinga sīkdatnes – šīs sīkdatnes nosaka citi uzņēmumi, kuru piedāvāto funkcionalitāti izmanto vai kuru funkcionalitāte ir saistīta ar tīmekļvietni.

Piekrist/ Nepiekrist

Nosaukums Nolūks Glabāšanas termiņš
  YSC Youtube sīkdatne, kas piešķir lietotājam unikālu ID, lai tādējādi spētu saglabāt statistiku par skatītajiem YouTube video sesija
CONSENT

Pakalpojuma sniedzējs google statistikas apkopošanai par youtube videoklipiem

2 gadi
CONSENT

YouTube sīkdatne iegultajiem YouTube videoklipiem, reģistrē anonīmus statistikas datus

2 gadi
yt-remote-device-id Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, skatoties tīmekļa vietnē ievietotus Youtube video pastāvīgi

VISITOR_INFO1_LIVE

Youtube sīkdatne, kas nodrošina iespēju novērtēt lietotāja interneta savienojuma ātrumu, ko savukārt izmanto, lai pārraidītu atbilstošas kvalitātes YouTube videoklipu

179 dienas
ytidb::LAST_RESULT_ENTRY_KEY

Youtube sīkdatne, izmantojot iegulto YouTube videoklipu, tiek saglabātas lietotāja videoatskaņotāja izvēles

pastāvīgi
yt-remote-connected-devices Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, skatoties tīmekļa vietnē ievietotus Youtube video pastāvīgi
yt-remote-session-app

Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, skatoties tīmekļa vietnē ievietotus Youtube video

sesija
yt-remote-cast-installed Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, skatoties tīmekļa vietnē ievietotus Youtube video sesija
Yt-remote-fast-check-period

Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, skatoties tīmekļa vietnē ievietotus Youtube video

sesija
Yt-remote-cast-available Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, izmantojot iegultus youtube video sesija  
Yt-remote-session-name Youtube sīkdatne, kas saglabā lietotāja video atskaņotāja uzstādījumus, izmantojot iegultus youtube video sesija

 

  • Informācija par personas doto piekrišanu sīkdatņu izveidei: apmeklējot šo tīmekļvietni, lietotājam tiek attēlots logs ar ziņojumu par to, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Ja Jūs noklikšķināsiet uz opcijas “Piekrītu”, tas nozīmēs, ka esat piekritis visām sīkdatnēm, kas atrodas tīmekļvietnē un Jūs apstiprināt, ka esat iepazinies ar informāciju par sīkdatnēm, to izmantošanas nolūkiem, gadījumiem, kad informācija tiek nodota trešajām personām. 

“Nepieciešamajām” sīkdatnēm lietotāja piekrišana netiek prasīta, jo šīs sīkdatnes nodrošina pilnīgu un nepārtrauktu https://barintiesa.riga.lv tīmekļvietnes satura attēlošanu, lai Jūs varētu pierakstīties tīmekļvietnē un saņemt kvalitatīvu pārlūkošanas un tiešsaistes lietošanas pieredzi. 

Mūsu tīmekļvietne tehniski saglabā informāciju (IP adresi, datumu, laiku utt.) par Jūsu doto piekrišanu tīmekļvietnes sīkdatņu izveidošanai Jūsu ierīcē, kā arī informāciju (IP adresi, datumu, laiku utt.), kad atsaucat doto piekrišanu tīmekļvietnes sīkdatņu izveidošanai Jūsu ierīcē.

  • Sīkdatņu noraidīšana: ja vēlaties, lai Jūsu ierīcē netiktu izmantotas sīkdatnes, Jūs varat pārvaldīt sīkdatņu izvēles, atzīmējot to tīmekļvietnē, klikšķinot uz opcijas “Nepiekrītu”. Šādas izmaiņas/ izvēle var ietekmēt tīmekļvietnes funkcionalitāti, un Jūs varat nesaņemt personalizētus piedāvājumus vai reklāmas.
  • Piekrišanas vai nepiekrišanas atsaukšana: jebkurā brīdī varat mainīt to, kādas sīkdatnes ļaujat mums izmantot, vai atteikties no sīkdatņu izmantošanas. Jūs varat atteikties no visām sīkdatnēm, izņemot “nepieciešamās”. To jebkurā laikā var izdarīt, manuāli atslēdzot sīkdatņu apstrādes mehānisma lietošanu pārlūkprogrammā. Mainīt sīkdatņu iestatījumus vai tās dzēst iespējams interneta pārlūkprogrammas iestatījumos. Vairāk informācijas, kā kontrolēt sīkdatnes atbilstoši ierīces pārlūkprogrammai, var atrast tīmekļvietnē www.aboutcookies.org.

Ja vēlaties pārvaldīt savu izvēli, dodot piekrišanu vai atsaucot savu piekrišanu noteiktam sīkdatņu veidam, noklikšķiniet apaļa melna laukuma ar baltu slēdzenes simbolu, kas redzams tīmekļvietnes barintiesa.riga.lv lapas apakšējā kreisajā stūrī.

Personas datu saņēmēji: tīmekļvietnes darbībā iesaistītie darbinieki apstrādā personas datus tikai savu amata pienākumu izpildei vai iestādes uzdevumā vai pilnvarojuma ietvaros, ievērojot iestādes iekšējos dokumentos noteiktos personas datu apstrādes pamatprincipus un konfidencialitātes prasības.

Tīmekļa vietnē tiek ievietotas saites uz citām vietnēm, kurām ir atšķirīgi lietošanas un personas datu aizsardzības noteikumi.

Informējam, ka Jums kā datu subjektam ir tiesības: datu subjektiem ir tiesības Datu valsts inspekcijai (www.dti.gov.lv) iesniegt sūdzības par personas datu izmantošanu, ja subjekts uzskata, ka tā personas datu apstrāde pārkāpj tā tiesības un brīvības saskaņā ar piemērojamiem normatīvajiem aktiem.

Tīmekļvietnes privātuma politikas izmaiņas: Mēs paturam tiesības jebkurā brīdī mainīt un pēc nepieciešamības aktualizēt Tīmekļvietnes privātuma politiku. Tīmekļvietnes privātuma politikas pēdējās izmaiņas: 2022.gada 12.oktobrī.

 

Mūsu sadarbības partneri